Pensioen

Pensioenadvies

Pensioenadvies? Uw leeftijd lijkt toch nog ver weg om na te denken over uw pensioen? U doet het waarschijnlijk niet dagelijks. Gelukkig maar.

Toch is het interessant om vroegtijdig inzicht te hebben in uw toekomstige inkomsten. Deze hebben namelijk niet alleen invloed op uw levensstandaard wanneer u met pensioen bent, maar ook op grote financiële uitgaven nu. Het is dan ook verstandig om regelmatig stil te staan bij later. Dit geeft financiële rust, zodat u zich kunt verheugen op een onbekommerde toekomst.

Natuurlijk levert nadenken over uw pensioen belangrijke vragen op:

  • Kunt u zelf uw pensioen regelen?
  • Wanneer wilt of kunt u eigenlijk met pensioen?
  • Hoeveel pensioen bouwt u op?
  • Hoeveel inkomen heeft u straks nodig?
  • Hoe kunt u dit op fiscaalvriendelijke manier doen?

VNFP geeft u inzicht in uw pensioen.

Pensioenadvies

Inzicht in uw pensioen

De afgelopen jaren is er door wetgeving het één en ander veranderd als het gaat om pensioenopbouw. Dit kan gevolgen hebben voor de hoogte van uw pensioen later. Wellicht bent u hiervan op de hoogte en heeft u maatregelen genomen. Misschien nog niet.

Hoe dan ook, Van Niekerk Financiële Planning geeft u inzicht in uw pensioen en helpt u om uw doelen voor later te realiseren. VNFP komt met oplossingen die bij uw leven passen. Of u nu in loondienst bent en via uw werkgever pensioen opbouwt of uw geld verdient als zelfstandig ondernemer en zelf verantwoordelijk bent voor de pensioenopbouw.

Aanvullend pensioen

In beide gevallen heeft u de mogelijkheid om pensioen op te bouwen in de vorm van een lijfrente. Een prima manier om uw pensioeninkomen aan te vullen of wanneer u zelf voor uw pensioen moet sparen. Om optimaal te profiteren dient u gebruik te maken van de fiscale ‘ruimte’. Deze ruimte mag u dan als aftrekbare premie op uw inkomen inleggen. Zo betaalt de Belastingdienst ook mee aan uw inleg. U kunt zelf berekenen wat de fiscale ruimte voor u is om te sparen voor uw pensioen.

Liever deskundig pensioenadvies?

Neem dan contact op voor het maken van een afspraak.

Van Niekerk Financiële Planning geeft u graag inzicht in wat er allemaal komt kijken bij de financiële zorg voor uw oude dag en stippelt samen met u de beste weg naar een zorgeloos pensioen uit.

Neem contact op